OMS își închide o parte din activitatea din Rusia

  • 06 Mai 20:10
OMS își închide o parte din activitatea din Rusia

Biroul european al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) va examina săptămâna viitoare un proiect de rezoluție depus de majoritatea țărilor membre prin care se solicită închiderea unui birou regional specializat al OMS la Moscova, după invazia rusă în Ucraina, relatează AFP.

Proiectul, susținut de 43 de țări membre ale OMS din Europa (din care fac parte 53 de țări, inclusiv câteva foste republici sovietice din Asia Centrală), va fi discutat în cadrul unei reuniuni de două zile a biroului european al OMS, care va începe pe 10 mai, a precizat vineri organizația.

Războiul din Ucraina are „efecte extrem de devastatoare asupra sistemului de sănătate din Ucraina", se arată în proiectul de rezoluție, care condamnă „agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv atacurile asupra unităților sanitare", conform Agerpres.

Proiectul de rezoluție solicită, de asemenea, să se ia în considerare posibilitatea relocării Biroului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor Netransmisibile, care are în prezent sediul la Moscova, într-o altă țară.

Biroul OMS din Rusia va rămâne însă deschis.

Rezoluția cere, de asemenea, „suspendarea temporară" a tuturor reuniunilor, conferințelor și seminariilor din Rusia, inclusiv a reuniunilor tehnice, până când se va ajunge la „o soluționare pașnică a conflictului din Ucraina, iar Rusia își va retrage trupele din această țară".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Fri
25
Sat
25
Sun
25
Mon
27
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău