OMS | Europa face apel la combaterea ''oboselii'' tot mai mari a populației în fața COVID-19

  • 06 Octombrie 2020 11:44
OMS | Europa face apel la combaterea ''oboselii'' tot mai mari a populației în fața COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) din Europa a făcut apel marți la guverne să combată "oboseala" tot mai mare a populației în fața pandemiei de coronavirus și a restricțiilor introduse, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Pe baza unor date obținute prin sondaje realizate în țări din regiune, putem constata, fără surpriză, că oboseala persoanelor intervievate este tot mai mare (...) Se estimează în prezent că ea a ajuns la peste 60% în unele cazuri", a precizat într-un comunicat directorul filialei din Europa a OMS, Hans Kluge, care a mai spus că populația a făcut "sacrificii imense" în ultimele opt luni, de la primele cazuri de COVID-19 depistate.

"Costul a fost extraordinar și ne-a epuizat pe toți, indiferent unde trăim și ce facem. În astfel de circumstanțe, este ușor și firesc să te simți apatic și demotivat", a scris el.

Pentru a contracara această "oboseală", autoritățile trebuie să asculte populația și să conceapă împreună cu ea reacțiile pentru a continua lupta împotriva pandemiei de coronavirus, ale cărei niveluri de transmitere rămân ridicate în Europa.

"Trebuie să răspundem la nevoile noastre prin mijloace noi și inovatoare. Să fim creativi și curajoși pentru a reuși", a spus Kluge.

El a invocat ca exemplu o municipalitate daneză care i-a atras pe studenți în introducerea unui nou protocol de primire care să respecte exigențele sanitare la reluarea anului universitar.

Zona Europa a OMS, care cuprinde 53 de țări, între care și Rusia, numără peste 6,2 milioane de cazuri oficiale și aproape 241.000 de decese legate de coronavirus, conform sistemului de monitorizare al organizației. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău