OMS: Europa este mai bine pregătită și poate ataca coronavirusul fără a închide viața socială

  • 20 August 2020 15:22
OMS: Europa este mai bine pregătită și poate ataca coronavirusul fără a închide viața socială

Pandemia provocată de noul coronavirus poate fi de acum gestionată în Europa fără a închide viața socială în ansamblul său, datorită pregătirii autorităților și cunoștințelor acumulate în ultimele luni, a transmis joi Organizația Mondială a Sănătății (OMS), potrivit AFP.

"Între măsurile de bază la scară națională și măsurile suplimentare țintite, suntem într-o poziție mult mai bună pentru a eradica focarele virale localizate. Putem gestiona virusul și menține active economia și sistemul educativ", a declarat de la Copenhaga directorul pe Europa al OMS, Hans Kluge, în cadrul unei conferințe de presă online.

De două luni, Europa asistă la o creștere continuă a numărului de cazuri: în prima săptămâna din august s-au înregistrat 40.000 de cazuri suplimentare comparativ cu perioada similară din iunie, când numărul lor era la cel mai scăzut nivel.

Însă "nu ne-am întors la februarie, știm cum să luăm ca țintă mai degrabă virusul, și nu societatea", a insistat Kluge.

În afară de respectarea măsurilor de protecție și a distanțării, precum și de strategia națională de depistare și monitorizare, OMS recomandă adoptarea de măsuri locale în momentul în care apar focare.

În fiecare zi sunt înregistrate circa 26.000 de noi cazuri în Europa. Tinerii, care au tendința să contracteze infecții mai puțin grave și înregistrează, prin urmare, o mortalitate mai scăzută, sunt parțial la originea acestei înmulțiri a cazurilor.

Cu toate acestea, este important să se redeschidă școlile pe măsură ce societățile se deschid din nou, a subliniat Kluge, care și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu consecințele închiderii claselor, în special pentru copiii cu nevoi speciale.

Zona Europa a OMS, care se întinde de la Atlantic până la Pacific și cuprinde 55 de țări eteroclite, inclusiv state precum Rusia și Andorra, numără aproape patru milioane de cazuri oficiale și 215.000 de decese legate de virus, conform sistemului de monitorizare al organizației.AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău