OMS Europa avertizează cu privire la închiderea școlilor în contextul creșterii infectărilor

  • 29 Octombrie 2021 16:26
OMS Europa avertizează cu privire la închiderea școlilor în contextul creșterii infectărilor

Biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a avertizat vineri guvernele din această regiune și le-a cerut să nu închidă școlile, chiar dacă numărul infectărilor cu noul coronavirus a crescut în multe țări europene, informează DPA, potrivit Agerpres.

Odată cu apropierea iernii, mai mult de jumătate dintre cele 53 de țări membre ale OMS Europa au raportat creșteri marcante ale ratelor de infectare la nivelul tuturor grupelor de vârstă, iar numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut în această regiune cu 18%.

"Dacă și atunci când sunt impuse restricții pentru a scădea sau a controla transmiterea virală, școlile ar trebui să fie ultimele locuri care își închid porțile și primele care se redeschid, cu măsuri corespunzătoare pentru prevenirea infectărilor. Întreruperea educației copiilor ar trebui să fie ultima soluție", a transmis OMS într-un comunicat.

În locul măsurii privind închiderea instituțiilor de învățământ, OMS a recomandat o abordare mai largă pentru a reduce transmiterea virală la nivelul întregii societăți.

"Aceste măsuri includ spațiile școlare, iar distanțarea fizică, spălarea frecventă a mâinilor, purtarea măștii sanitare, asigurarea unei ventilații adecvate în sălile de curs și creșterea accesului la testare sunt măsuri foarte importante, în special în zonele cu prevalență înaltă", precizează același comunicat.

Anul trecut, închiderea pe scară largă a școlilor a întrerupt procesul educativ pentru milioane de copii și tineri și a făcut mai mult rău decât bine, a declarat Hans Henri Kluge, directorul OMS Europa. "Nu putem să repetăm aceleași greșeli", a adăugat el. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău