OMS - Crearea unui vaccin pentru COVID-19 ar putea costa milioane de dolari

  • 14 Februarie 2020 11:15
OMS - Crearea unui vaccin pentru COVID-19 ar putea costa milioane de dolari

Organizația Mondială a Sănătății a declarat joi că marile companii farmaceutice și guvernele trebuie să înceapă urgent lucrul pentru a crea vaccinul împotriva coronavirusului COVID-19.

Trebuie luate "decizii majore", care vor cere "investiții uriașe", iar sectorul de stat "va trebui să își asume o parte din riscuri cu sectorul privat", a declarat Michael Ryan, directorul departamentului de urgențe al OMS, în cadrul unei ședințe zilnice despre epidemia cu coronavirus, la Geneva.

"Va fi nevoie de milioane de dolari", a afirmat el, și s-ar putea să fie necesară dezvoltarea câtorva potențiale vaccinuri, "fără certitudinea că vreunul dintre ele va funcționa".

Declarațiile au fost făcute pe fondul confirmării retrospective a peste 13.000 de noi cazuri, în urma modificării modului de diagnosticare a bolii, ridicând astfel numărul total al persoanelor infectate din întreaga lume la 63.851, dintre care 1.380 au decedat în China.

Vineri, Japonia a confirmat un nou caz, un bărbat nipon de peste 70 de ani, la o zi după ce a declarat primul deces din cauza virusului - o femeie japoneză în vârstă. Japonia a confirmat până în prezent 252 de cazuri, printre care 218 de pe o navă de croazieră care s-a aflat în carantină în Yokohama.

Cu toate acestea, creșterea mare a numărului de cazuri "nu reprezintă o modificare semnificativă în traiectoria epidemiei", a afirmat Ryan. Creșterea nu reprezintă neapărat o accelerare a îmbolnăvirilor, ci o revizuire a metodologiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău