OMS consideră prematură necesitatea unui vaccin specific împotriva variantei Omicron

  • 04 Ianuarie 2022 19:13
OMS consideră prematură necesitatea unui vaccin specific împotriva variantei Omicron

Experți din întreaga lume revizuiesc în prezent actuala compoziție a vaccinurilor anti-COVID-19, deși consideră că este încă prematur să se determine dacă este necesar să fie dezvoltat un ser specific împotriva variantei Omicron, a declarat marți un expert al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), citat de EFE, potrivit Agerpres.

"Avem experiența vaccinului împotriva gripei și am instituit un grup de lucru în coordonare cu sectorul farmaceutic pentru a determina dacă este necesar un vaccin specific împotriva noii variante, dar este încă prea curând", a declarat la o conferință de presă epidemiologul OMS, Abdi Mahamud.

Expertul a precizat că înalta transmisibilitate a Omicron va face ca aceasta să devină varianta dominantă în multe locuri ale lumii, fapt ce reprezintă un pericol pentru acele țări care au încă grupuri extinse de populație nevaccinată.

Înainte de a ne gândi la doze de supra-rapel (unele țări au în vedere aplicarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID-19), "este necesar să garantăm accesul la vaccin al acelor țări suprapopulate cu venituri medii/mici", a spus el.

Mutațiile virusului "se produc la persoane nevaccinate, prin urmare abordarea acestui subiect devine o necesitate categorică pentru a frâna această boală", a subliniat expertul OMS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău