OMS avertizează asupra creșterii infectărilor în țările ce găzduiesc EURO-2020; un ministru german acuză UEFA de iresponsabilitate

  • 01 Iulie 2021 16:28
OMS avertizează asupra creșterii infectărilor în țările ce găzduiesc EURO-2020; un ministru german acuză UEFA de iresponsabilitate

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a manifestat joi îngrijorarea față de creșterea cazurilor de COVID-19 în țările ce găzduiesc EURO 2020, amintind că evenimentele unde se reunește multă lume pot fi evenimente de ''supercontagiere'', relatează agenția EFE.

''Nu este vorba doar despre partidele în sine, ci și de alte evenimente conexe'' competiției EURO 2020, a atras atenția responsabila pentru urgențe a OMS-Europa, Catherine Smallwood, adăugând că același lucru este valabil pentru orice eveniment cu participare numeroasă, de exemplu concertele.

Mesajul său principal este că sistemele de sănătate trebuie să fie pregătite pentru a răspunde unor creșteri puternice a cazurilor de COVID-19 care au ca origine EURO 2020.

De asemenea, OMS a avertizat că Europa, unde pentru prima dată în ultimele 10 săptămâni numărul cazurilor de COVID-19 a început din nou să crească, riscă un nou val epidemic în toamnă dacă nu se mențin măsurile de precauție.

Conform OMS, sunt întrunite cele trei condiții necesare pentru apariția unui nou val epidemic: noile variante ale coronavirusului (în special varianta Delta), rata redusă de vaccinare și sporirea contactelor sociale.

În acest timp, ministrul german de interne, Horst Seehofer, a calificat drept ''absolut iresponsabilă'' decizia UEFA de a permite prezența a zeci de mii de suporteri pe stadionul Wembley din Londra la meciurile EURO 2020, mai ales în condițiile în care Marea Britanie înregistrează o creștere a infectărilor și varianta Delta este acolo predominantă.

Reducerea contactelor la minim și respectarea normelor de igienă sunt măsuri indispensabile, dar care greu pot fi aplicate, dacă privim imaginile de la meciuri, spune Seehofer. Aglomerările de oameni și îmbrățișările pentru a sărbători victoria alimentează infectările în mod inevitabil, a explicat oficialul german, care a mai remarcat faptul că ''încă o dată aspectul comercial'' primează în fața protejării sănătății populației.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău