OMS așteaptă mai multe informații în vederea autorizării utilizării în regim de urgență a vaccinului Covaxin

  • 18 Octombrie 17:17
OMS așteaptă mai multe informații în vederea autorizării utilizării în regim de urgență a vaccinului Covaxin

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat luni că așteaptă ca Bharat Biotech să ofere mai multe informații cu privire la vaccinul său anti-COVID-19, un pas înapoi pentru planurile companiei indiene de a obține autorizația de utilizare în regim de urgență pentru acest produs, informează Reuters luni.

Fără aprobarea OMS, Covaxin, cu administrare în două doze, este puțin probabil să fie acceptat ca un ser valid anti-COVID-19 la nivel mondial. Bharat Biotech încearcă de câteva luni să obțină autorizația OMS pentru utilizarea în regim de urgență, oferind în acest sens date din luna iulie, notează Reuters.

''Suntem conștienți de faptul că mulți oameni așteaptă ca recomandarea OMS pentru Covaxin (de la Bharat Biotech) să fie inclusă pe Lista de Utilizare de Urgență #COVID19, dar nu putem s-o luăm pe scurtătură'', a scris OMS pe Twitter.

Bharat Biotech nu a răspuns imediat unei solicitări din partea Reuters de a comenta pe marginea acestui subiect.

Covaxin este unul dintre cele trei vaccinuri aprobate care au fost utilizate în India în campania națională de vaccinare a rezidenților adulți.

Circa 30% din aproximativ 944 de milioane de adulți eligibili au fost vaccinați cu schema completă până în prezent, inclusiv prin administrarea a peste 112 milioane de doze de Covaxin.

''Bharat Biotech... a trimis continuu date către OMS, iar experții OMS au analizat aceste date. OMS așteptată astăzi încă o informație suplimentară de la companie'', a indicat agenția pentru sănătate din cadrul ONU.

Coordonatoarea științifică a OMS, Soumya Swaminathan, a declarat duminică că grupul tehnic consultativ al agenției se va întâlni pe 26 octombrie pentru a analiza includerea Covaxin pe lista de utilizare în regim de urgență.

Săptămâna trecută, autoritățile din India au recomandat utilizarea în regim de urgență a vaccinului propriu anti-COVID-19, produs de Bharat Biotech, pentru copiii mai mici de 12 ani, acesta devenind astfel primul ser ce a primit o astfel de aprobare în India.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
1,38
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:3,13 m/s
Thu
5
Fri
8
Sat
3
Sun
5
Mon
7

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău