OMS anunță că un cocktail recomandat anterior de anticorpi este ineficient împotriva Omicron

  • 04 Februarie 2022 16:59
OMS anunță că un cocktail recomandat anterior de anticorpi este ineficient împotriva Omicron

Un cocktail de anticorpi recomandat anul trecut de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este ineficient împotriva variantei Omicron a noului coronavirus, potrivit unor studii noi, informează DPA.

Anunțul făcut de OMS vizează o combinație de Casirivimab și Imdevimab, transmite Agerpres.

"Se pare că acest cocktail de anticorpi prezintă o lipsă de eficacitate împotriva Omicron", a declarat vineri Janet Diaz, expertă OMS în tratamente COVID-19.

Ea a adăugat că ghidul de recomandări ale OMS privind folosirea acestui tratament va fi modificat în cursul lunii februarie.

Inițial, OMS a recomandat acel cocktail de anticorpi pentru două categorii de pacienți. Una dintre acestea era formată din persoane care s-au infectat și care nu erau grav bolnave, dar prezentau risc mare de spitalizare - precum vârstnicii, cei cu boli preexistente și persoanele nevaccinate.

Tratamentul a fost recomandat și pentru pacienții care erau grav bolnavi cu COVID-19 și care nu au dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus.

Cu toate acestea, cele mai recente studii au arătat că alte două medicamente recomandate de OMS în luna ianuarie pentru pacienții cu COVID-19 sunt eficiente, a precizat Janet Diaz, referindu-se la Baricitinib, dezvoltat original pentru tratarea artritei reumatoide, și Sotrovimab, un anticorp monoclonal dezvoltat special pentru a combate COVID-19.

Alte două medicamente, Ruxolitinib și Tofacitinib, nu au fost recomandate de către OMS. Studii de mică amploare au arătat până acum că aceste două medicamente nu aduc beneficii medicale și că Tofacitinib poate chiar să provoace efecte secundare severe, a anunțat OMS în luna ianuarie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău