Omor la comandă, de dragul unei case! (VIDEO)

  • 24 Aprilie 2015 14:12
Omor la comandă, de dragul unei case! (VIDEO)

O femeie de 35 de ani a apelat la ucigași la comandă pentru a-și omorî propriul soț.

Potrivit poliției, cei doi au divorțat în urmă cu un an și au intrat în conflict pentru că nu puteau să împartă averea, în particular casa în care au locuit și care valora peste 100 de mii de euro. Potrivit poliției capitalei, în schimbul sumei de 15 mii de euro oferiți de femeie, ucigașii la comandă urmau să-l omoare pe bărbat și să îl ardă sau să îl cimenteze în fundamentul unei clădiri din capitală.

Pentru a scăpa de fostul soț, femeia împreună cu concubinul său, a apelat la un intermediar care urma să identifice ucigașii. Aceasta le-a transmis presupușilor ucigași, care erau polițiști sub acoperire,  prima tranșă de aproape trei mii de euro, restul banilor urmând să îi dea atunci când i-ar fi fost transmise pozele care să confirme moartea fostului ei soț, a explicat în cadrul unei conferințe de presă șeful-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc.

”Ținem să menționăm că ofițerii sub acoperire, care se dădeau drept killeri, avea contacte cu cei care au comandat crima. Au avut loc livrări controlate de bani care le-au făcut comandatarii către presupusul killer, erau întâlniri discuții. Infractorii au avut posibilitatea de nenumărate ori să se dezică de comiterea acestei crime, dar nu au făcut-o. Au mers insistent pe planul lor: să îmi aduceți fotografii să văd cum este asasinat. Asta vorbește despre faptul că era doar interesul material care stătea în față și care îi orbea, și ura mare față de persoana respectivă”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc.

Pe tot parcursul operațiunii, aproximativ o lună și jumătate, bărbatul a avut nevoie de consiliere psihologică, au menționat reprezentanții Inspectoratului General de Poliție.

Este un caz ieșit din comun, potrivit viceministrului Afacerilor Interne, Ion Țurcan.

” În urma reținerii  și percheziționarea acestor persoane s-a depistat 2.600 de euro, care au fost stransmiși killerului, pentru săvârșirea acestei infracțiuni. Probele sunt suficiente pentru ca persoanele să fie trase la răspundere. Persoanele au fost reținut”, a declarat Ion Țurcan.

Persoanele care pregăteau asasinatul riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău