Omicron „se dezlănțuie” în întreaga lume, avertizează Anthony Fauci

  • 20 Decembrie 2021 08:14
Omicron „se dezlănțuie” în întreaga lume, avertizează Anthony Fauci

Renumitul om de știință american Anthony Fauci, consilierul Casei Albe pentru criza sanitară, a avertizat duminică că varianta Omicron a COVID-19 "se dezlănțuie" în întreaga lume, exprimându-și îngrijorarea cu privire la numărul de americani încă nevaccinați, scrie AFP, citat de AGERPRES.

"Acest virus este extraordinar", a spus Anthony Fauci la postul CNN, referindu-se la viteza sa de răspândire. "Va prelua conducerea" și "vom avea câteva săptămâni sau luni grele pe măsură ce ne apropiem de iarnă", a subliniat omul de știință.

"Se răspândește foarte repede, literalmente în lumea întreagă și fără îndoială în țară noastră", a adăugat el la canalul ABC, îngrijorat că aproape 50 de milioane de americani eligibili sunt în continuare nevaccinați.

"Când aveți acel nivel de vulnerabilitate și aveți un virus ca Omicron care se răspândește atât de repede, este foarte probabil ca în unele regiuni ale țării să vedem o presiune importantă asupra sistemului spitalicesc, precum și asupra lucrătorilor din sănătate care vor fi epuizați din această cauză", a spus el, îndemnându-i pe americani să se vaccineze și să primească doza de rapel.

Virusul "se dezlănțuie în lumea întreagă, într-adevăr", a insistat el la NBC.

Varianta Omicron se răspândește cu viteză maximă în toată lumea, conducând la restricții în numeroase țări, cum ar fi un lockdown în Țările de Jos.

Duminică, senatorii americani Elizabeth Warren și Cory Booker, foști candidați la primarele democrate pentru alegerile prezidențiale din 2020, au scris fiecare pe Twitter că au fost testați pozitiv la COVID-19 și prezintă simptome benigne, în timp ce au fost vaccinați și au primit doza de rapel. Ei nu au precizat dacă infecția a fost provocată de varianta Omicron.

Pandemia a făcut peste 5 milioane de morți în întreaga lume de când biroul OMS din China a raportat despre apariția bolii la sfârșitul lunii decembrie 2019. Statele Unite ale Americii sunt țara cea mai îndoliată, cu peste 800.000 de decese. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău