Omicron: Președintele Joe Biden îi îndeamnă pe americani să se vaccineze

  • 05 Ianuarie 2022 11:14
Omicron: Președintele Joe Biden îi îndeamnă pe americani să se vaccineze

Președintele american Joe Biden i-a îndemnat marți pe americani să se vaccineze împotriva noului tip de coronavirus, atenționând că s-ar putea înregistra o nouă creștere a numărului de contaminări cauzată de varianta mai contagioasă Omicron, informează dpa, citat de AGERPRES.

"Vom asista, după cum ați auzit cu toții, la o creștere a numărului de cazuri", a declarat Biden înaintea unei ședințe cu echipa sa de gestionare a epidemiei de COVID-19.

Potrivit președintelui american, Omicron este "foarte transmisibil" și "mult diferit de tot ce am văzut până acum". "Însă vă puteți proteja. Și, sincer, trebuie să vă protejați", a declarat Biden.

"Vaccinați-vă. Faceți-vă boosterul. Există o mulțime de doze booster. Purtați mască atunci când sunteți în public", a îndemnat președintele american.

Biden a mai spus că cei care sunt vaccinați cu schemă completă, inclusiv cu doza booster, ar putea în continuare să se infecteze cu COVID-19, dar a subliniat că este "foarte puțin probabil ca ei să facă o formă gravă de boală". "Dacă sunteți vaccinați și aveți doza booster, sunteți foarte bine protejați", a spus el.

Președintele american a deplâns faptul că persoanele nevaccinate ocupă paturile de spital și aglomerează secțiile de urgență și de terapie intensivă. Potrivit lui Biden, aceasta face ca alți oameni, cu alte boli, să nu poată avea acces la aceste secții. "Așa că vă rog, vă rog să vă vaccinați", a spus el.

Numărul de noi contaminări a crescut rapid în ultimele săptămâni în SUA. La finalul lui noiembrie se înregistrau 100.000 de cazuri confirmate pe zi, iar potrivit autorităților sanitare, numărul mediu a fost săptămâna trecută de aproape 500.000 de pe zi, în timp ce luni SUA au înregistrat un record mondial de peste un milion de cazuri pe zi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău