Ombudsmanul cere închiderea Centrului de refugiați de la Spitalul de Ftiziopneumologie

  • 26 Martie 2022 09:30
Ombudsmanul cere închiderea Centrului de refugiați de la Spitalul de Ftiziopneumologie

Avocatul poporului solicită sistarea imediată a activității Centrului de plasament temporar pentru refugiați din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie. Potrivit ombudsmanului, destinația instituțiilor medicale este alta decât cazarea refugiaților.

Într-un comunicat de presă, avocatul poporului precizează că refugiații au nevoie de spații unde ar beneficia de asistență socială și mai puțin de cea medicală. Nicidecum de plasarea într-un spațiu care ar prezenta riscuri pentru refugiați și care ar încălca accesul la servicii medicale.

Avocatul poporului solicită închiderea imediată a Centrului pentru a nu admite supunerea persoanelor refugiate unor riscuri suplimentare legate de sănătate. Ombudsmanul recomandă autorităților să găsească urgent soluții pentru a asigura acordarea de servicii sociale refugiaților în spații de plasare temporară și cazare sigure. În acest sens, avocatul poporului a adresat avize cu recomandări Primăriei municipiului Chișinău și Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău