Ombudsmanul cere închiderea Centrului de refugiați de la Spitalul de Ftiziopneumologie

  • 26 Martie 09:30
Ombudsmanul cere închiderea Centrului de refugiați de la Spitalul de Ftiziopneumologie

Avocatul poporului solicită sistarea imediată a activității Centrului de plasament temporar pentru refugiați din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie. Potrivit ombudsmanului, destinația instituțiilor medicale este alta decât cazarea refugiaților.

Într-un comunicat de presă, avocatul poporului precizează că refugiații au nevoie de spații unde ar beneficia de asistență socială și mai puțin de cea medicală. Nicidecum de plasarea într-un spațiu care ar prezenta riscuri pentru refugiați și care ar încălca accesul la servicii medicale.

Avocatul poporului solicită închiderea imediată a Centrului pentru a nu admite supunerea persoanelor refugiate unor riscuri suplimentare legate de sănătate. Ombudsmanul recomandă autorităților să găsească urgent soluții pentru a asigura acordarea de servicii sociale refugiaților în spații de plasare temporară și cazare sigure. În acest sens, avocatul poporului a adresat avize cu recomandări Primăriei municipiului Chișinău și Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
2,74
Burniță de intensitate joasă
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
4
Wed
2
Thu
1
Fri
1
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău