Omagiu Mariei Bieșu, în ziua în care ar fi împlinit 89 de ani

  • 03 August 14:00
Omagiu Mariei Bieșu, în ziua în care ar fi împlinit 89 de ani

Soprana Maria Procopenco lansează clipul de debut – Ochiul tău iubit, un omagiu dedicat mătușii sale, sopranei Maria Bieșu, care s-a născut în data de 3 august.

„Astăzi este o zi specială. Este ziua de naștere a mătușii mele, marea soprană Maria Bieșu, cea mai bună Cio-Cio-San din lume, iar eu am decis să-i ofer un cadou unic – unul care să vină din inima mea”, a scris soprana pe pagina sa de Facebook.

Dedicând romanța mătușii sale, Maria Procopenco îi aduce un omagiu și îi mulțumește pentru influența pe care a avut-o asupra sa. „Ochiul tău iubit” este una din romanțele interpretate de Maria Bieșu și nepoata i-a spus odată că o va cânta și ea când se va face mare. Ziua de naștere a sopranei este momentul potrivit pentru a lansa acest videoclip, a considerat Maria Procopenco.

„Ce poate fi mai frumos decât îmbinarea versurilor marelui poet român Mihai Eminescu și muzicii arhicunoscutului compozitor Eugen Doga? Această piesă nu este doar despre melodicitatea sa, ci și despre ceea ce leagă amintiri și suspine”, a mai spus soprana.

Maria Procopenco a studiat la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga”, specializarea Dirijat Coral, ca mai apoi să studieze canto clasic la Conservatorul din București. În prezent face parte din Studioul Experimental al Operei Naționale din București și din echipa Asociației ArtPulse.

Astăzi se împlinesc 89 de ani de la nașterea primadonei Operei Naționale , Maria Bieșu. Celebra cântăreață a plecat la cele veșnice în mai 2012.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,09 m/s
Tue
22
Wed
22
Thu
22
Fri
23
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău