Olimpice 2020 | Japonia reamintește desre toleranța zero față de consumul de stupefiante

  • 12 Iunie 2019 13:02
Olimpice 2020 | Japonia reamintește desre toleranța zero față de consumul de stupefiante

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din anul 2020, au reamintit marți că în Japonia legislația este foarte severă în privința consumului de stupefiante, pentru a-i pune astfel în gardă pe spectatorii străini care vor fi tentați să fumeze un 'joint' pe durata competiției, informează AFP.

'Sunt țări și regiuni din lume care au relaxat recent regulile lor privind utilizarea cannabis-ului, însă în Japonia consumul acestei substanțe constituie o încălcare a legii și acest lucru trebuie să fie înțeles bine', a subliniat Toshiro Muto, președintele Tokyo-2020.

În arhipelagul nipon, posesia și consumul de cannabis sunt pasibile de cinci ani de închisoare și de șapte ani, în caz de trafic.

Autoritățile japoneze nu ezită să mediatizeze puternic cazurile de personalități arestate pentru uz de stupefiante, în scopul descurajării celor tentați să consume astfel de substanțe.

Recent, un fost membru al popularului grup muzical Kat-Tun a fost reținut și plasat în detenție pentru posesie de marijuana. El a stat mai multe săptămâni în arest și inculpat, înainte de a fi eliberat în schimbul unei cauțiuni de 3 milioane de yeni (24.000 de euro). 

Peste 20% dintre persoanele încarcerate la centrul de detenție din Tokyo, între care și străini, se află acolo pentru delicte legate de stupefiante, conform directorului penitenciarului respectiv.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău