Olimpiada Republicană la Chimie și-a desemnat învingătorii

  • 13 Martie 2023 15:59
Olimpiada Republicană la Chimie și-a desemnat învingătorii

Premianții Olimpiadei Republicane la Chimie au fost anunțați astăzi, 13 martie, în cadrul evenimentului de încheiere a competiției. Elevii care au obținut premii în acest an sunt reprezentanți ai instituțiilor de învățământ din raioanele/municipiile: Bălți, Cahul, Chișinău, Hîncești, Orhei, Strășeni, Ungheni și UTA Găgăuzia, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

În mesajul de felicitare, Lilia Ivanov, directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, a subliniat importanța resursei umane din domeniul educațional, făcând referire la genericul olimpiadelor republicane din acest an. 

„Suntem siguri că am reușit, împreună cu membrii Consiliului Olimpic Republican și ai Comisiei de Jurizare să organizăm o competiție corectă.  Apreciem efortul vostru de a studia aprofundat această disciplină școlară, dar și dedicația profesorilor, care cred în potențialul pe care îl aveți și vă motivează să continuați cercetarea în domeniul îndrăgit”,  a menționat Lilia Ivanov. 

Elevii au fost felicitați și de către președinta Consiliului Olimpic Republican la Chimie, Viorica Gladchi, doctor în chimie, decana Facultății de Chimie și Tehnologie Chimică din cadrul Universității de Stat din Moldova, care i-a îndemnat pe elevi să continue studiul temeinic al chimiei și le-a spus că îi așteaptă cu drag la facultate. 

Olimpiada Republicană la Chimie este organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației și Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane ce se desfășoară în perioada 17 februarie – 22 mai 2023.

La competiția din acest an au participat 145 de elevi ai claselor IX-XII, delegați din toate raioanele și municipiile republicii. Lista premianților Olimpiadei Republicane la Chimie, anul 2023, poate fi accesată aici.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău