Olimpiadă la Limba și Literatura Română pentru elevii din școlile cu predare în limba rusă

  • 17 Iulie 2013 10:52
Olimpiadă la Limba și Literatura Română pentru elevii din școlile cu predare în limba rusă

Peste 250 de elevi din școlile cu predare în limba rusă din toate raioanele țării sunt în aceste zile la Chișinău pentru a se întrece în cadrul Olimpiadei la Limba și Literatura Română.

După ce miercuri, 21 martie, au urmărit un spectacol festiv și piesa de teatru „O scrisoare pierdută”, de Ion Luca Caragiale, de joi copiii au intrat în competiție.

În vreme ce unii reprezentanți ai comunității rusești din Republica Moldova se opun introducerii unor noi discipline în limba română în școli cu predare în rusă, cei mai buni elevi ai acestor instituții demonstrează în aceste zile pasiunea lor pentru limba și literatura română. Olimpiada la această disciplină, organizată pe parcursul a trei zile, a adunat sute de copii cu limba maternă rusă care au descoperit frumusețea românei din textele literare pe care le studiază. Printre ei și Diana, o fetiță de clasa a Xl-a, care, marcată de emoțiile concursului, ne spune ce simte pentru limba română și care sunt autorii ei preferați din literatura națională.

Directorul agenției de evaluare și examinare din cadrul Ministerului Educației, Adrian Ghicov, spune că, înainte de a fi o competiție școlară, Olimpiada la limba și literatura română este o manifestare culturală, la care participă copii deosebiți.

La concursul propriu-zis, care a avut loc în această dimineață, elevii au avut de alcătuit un eseu de sinteză pe teme de cultură românească. Mâine dimineață va avea loc festivitatea de premiere a Olimpiadei, în cadrul unei ceremonii urmând ca toți participanții să primească diplome, iar cei mai talentați dintre ei medalii și chiar recompense bănești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău