Olesea Stamate, candidat PAS la alegerile parlamentare în circumscripția Hâncești

  • 18 Ianuarie 2020 13:06
Olesea Stamate, candidat PAS la alegerile parlamentare în circumscripția Hâncești

Partidul Acțiune și Solidaritate o înaintează pe Olesea Stamate, fost ministru al Justiției în fostul Guvern condus de Maia Sandu, pentru funcția de deputat în circumscripția nr 38, Hâncești, la alegerile din 15 martie.

Maia Sandu a declarat, după ședința de sâmbătă, 18 ianuarie, a Consiliului Național Politic, că PAS a decis să înainteze un candidat apartinic și a îndemnat PPDA și alte forțe proeuropene să o susțină pe Olesea Stamate:

 „Olesea Stamate este  mare luptătoare pentru reforma justiției și combaterea corupției. Estre specialist în drept și Parlamentul R. Moldova are nevoie de specialiști veritabili în drept și din aceste motive, considerăm că Olesea Stamate este candidatul potrivit și facem apel și către Platforma DA și alte forțe proeuropene să susțină candidatul apartinic Olesea Stamate”.

Maia Sandu a mai afirmat că, înainte de a face anunțul, a avut discuții, la începutul acestei săptămâni, cu reprezentanții PPDA referitoare la alegerile în circumscripția Hâncești, și că Platforma DA a promis să vină cu un răspuns în câteva zile. „Înțelegem că au o ședință în care vor discuta subiectul participării la alegerile din Hâncești săptămâna care urmează, luni, și așteptăm cu nerăbdare răspunsul dumnealor”, a precizat Maia Sandu.

Ea și-a exprimat încrederea că pot fi depășite divergențele dintre PAS și PPDA, apărute în urma unor neînțelegeri în unele consilii raionale, după alegerile locale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău