Olesea Stamate califică drept „PR ieftin” opțiunile anunțate de Igor Dodon pentru anularea contractului de concesionare a Aeroportului și spune care ar fi „unica soluție viabilă

  • 21 Ianuarie 16:18
Olesea Stamate califică drept „PR ieftin” opțiunile anunțate de Igor Dodon pentru anularea contractului de concesionare a Aeroportului și spune care ar fi „unica soluție viabilă

Fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, susține că președintele Igor Dodon nu a spus nimic nou după ședința Consiliului Suprem de Securitate și califică drept „PR ieftin” opțiunile anunțate de acesta pentru anularea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Potrivit ex-ministrului, unica opțiune viabilă în acest caz este solicitarea declarării nulității contractului de concesiune, „prin demonstrarea unei fraude la încheierea contractului”.

„Aceasta se face de către instanța de judecată și e cel mai bine să meargă paralel cu cauzele penale care se află în gestiunea procuraturii. Dodon nu are alte soluții. El inventează, manipulează, dezinformează. Pentru că nici el, nici guvernul lui nu se pricep la mai mult. P.S. L-ați auzit pe Dodon măcar să menționeze acest subiect până în iunie 2019? deși e președinte deja de 3 ani... cred că întrebări nu mai sunt”, susține Olesea Stamate într-un mesaj postat pe Facebook.

Menționăm că prima opțiune discutată la Consiliul Suprem de Securitate  ține de atacarea în instanță a corectitudinii contractului de concesiune, deoarece ar fi fost încălcate mai multe prevederi. De asemenea, potrivit autorităților, compania concesionară nu și-a onorat planul de investiții, în valoare de 160 de milioane de euro până la sfârșitul anului trecut. Astfel, din această sumă au fost investite doar 94 de milioane de euro, dintre care 59 din taxa aeroportuară de 9 euro pe care o achită pasagerii.

A treia soluție vizează construcția altor aeroporturi și anularea taxei de 9 euro, acțiuni care, potrivit lui Igor Dodon, i-ar determina pe investitori să renunțe de bună voie la contract.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
-2
Ceață
Umiditate:92 %
Vint:1,5 m/s
Sat
3
Sun
3
Mon
2
Tue
4
Wed
2

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău