Oleg Țulea atenționează diaspora să respecte regulile de protecție împotriva COVID-19

  • 01 Noiembrie 2020 17:56
Oleg Țulea atenționează diaspora să respecte regulile de protecție împotriva COVID-19

Ministrul de Externe, Oleg Țulea, semnalează că în mai multe state, cetățenii Republicii Moldova care stau la coadă să voteze la secțiile de votare deschise peste hotare ar fi încălcat normele sanitare și face apel către alegătorii din diaspora să respecte regulile de protecție împotriva COVID-19.

Într-un mesaj pe Facebook, șeful diplomației moldovenești afirmă că urmărește ”cu mult respect mobilizarea fără precedent” de care a dat dovadă diaspora moldovenească, dar că ”aglomerațiile de cetățeni în apropierea secțiilor de votare au generat multiple sesizări ale organelor de control a ordinii publice din mai multe state, care indică neconformarea la cerințele impuse în context epidemiologic”. Oleg Țulea a făcut apel la solidaritate pentru aprecierea bunăvoinței autorităților din statele respective,  care au permis deschiderea secțiilor de votare în pofida provocărilor pandemiei COVID-19.

Astfel, în procesul de votare, vă rog pe fiecare dintre dumneavoastră să urmăriți respectarea cu strictețe a normelor de conduită sanitară în vigoare din statele de reședință. Vă asigur că toți funcționarii electorali, colegii mei diplomați, colegii dumneavoastră din diasporă, își doresc același lucru – ca să vă realizați dreptul constituțional și să votați”, se arată în mesajul Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău