Oleg Serebrian a participat la ceremonia de comemorare a eroilor căzuți pe platoul Coșnița în conflictul armat de pe Nistru

  • 14 Martie 2023 15:39
Oleg Serebrian a participat la ceremonia de comemorare a eroilor căzuți pe platoul Coșnița în conflictul armat de pe Nistru

Viceprim-ministrul pentru reintegrare a participat marți, 14 martie, la ceremonia de comemorare a celor căzuți în luptele din primăvara anului 1992 pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova pe platoul de la Coșnița. Evenimentul s-a desfășurat în fața Monumentului eroilor căzuți „Pentru Țară, Pentru Neam”, cu participarea reprezentanților Parlamentului, MAI, Ministerului Apărării, administrației publice raionale și locale, Inspectoratului de Poliție Dubăsari și delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control, a veteranilor de război și a localnicilor, anunță Biroul Politici de reintgrare.

În discursul său, Oleg Serebrian a spus că Republica Moldova nu a pierdut războiul de pe Nistru, chiar dacă forțele erau inegale. Datorită temerității celor care au apărat în acele zile suveranitatea țării noastre, s-a reușit menținerea Republicii Moldova pe drumul ce duce spre democrație și libertate. Războiul de pe Nistru a zădărnicit evoluția noastră, dar n-a putut să ne oprească din cale. Totodată, vicepremierul a spus că autoritățile de la Chișinău fac tot posibilul ca umbra războiului să nu mai planeze asupra Republicii Moldova.

Din numele Guvernului Republicii Moldova, Oleg Serebrian le-a mulțumit veteranilor conflictului militar de pe Nistru pentru devotamentul cu care și-au servit țara, pentru sacrificiul pe care l-au făcut pentru prezentul și viitorul nostru.

După finalizarea evenimentului comemorativ, vicepremierul a avut o întrevedere cu reprezentanții administrației publice locale din raionul Dubăsari, fiind trecute în revistă situația actuală din raion și problemele cu care se confruntă locuitorii din regiune, inclusiv veteranii de război și familiile celor căzuți în lupte.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău