Oleg Melniciuc, primul judecător trimis în instanță pentru îmbogățire ilicită și fals în acte publice, condamnat la șapte ani de închisoare cu executare (TV8)

  • 03 Septembrie 2021 12:18
Oleg Melniciuc, primul judecător trimis în instanță pentru îmbogățire ilicită și fals în acte publice, condamnat la șapte ani de închisoare cu executare (TV8) Sursa: magistrat.md

Oleg Melniciuc, primul judecător trimis în instanță pentru îmbogățire ilicită, condamnat la șapte ani de închisoare cu executare, într-un penitenciar de tip închis. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă la Judecătoria Anenii Noi, sediul Varnița, de magistrata Aurelia Pleșca. Asta deși procurorii au cerut 10 ani de închisoare. Sentința a fost luată în lipsa lui Melniciuc, a avocaților acestuia și procuorului și va intra în vigoare în momentul în care decizia va fi definitivă, informează TV8.MD.

Pronunțarea sentinței în cazul lui Oleg Melniciuc a fost amânată de mai multe ori în ultimele aproximativ două luni, după ce judecătoarea s-a îmbolnăvit, precizează sursa citată

Dosarul lui Melniciuc a fost trimis în instanță în 2018. 

Potrivit procurorilor, magistratul și soția sa au cheltuit peste 2 milioane de lei în perioada anilor 2014-2016, deși indicau în declarațiile de avere venituri totale de peste un milion 400 de mii de lei. În declarația de avere pentru anul 2016, el a omis includerea a unui venit de 48 000 lei, obținut de la un cetățean și a indicat o valoare de două ori mai mică a unui automobil la un preț real de aproape 900 de mii de lei.

Magistratul nu își recunoaște vina, iar dacă acesta va fi găsit vinovat de fals în declarații, riscă închisoare de până la 1 an, iar pentru îmbogățire ilicită – o amendă în mărime de până la 500 de mii de lei sau cu închisoare de la 7 la 15 ani. În ambele cazuri, el ar putea fi privat de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de la 10 la 15 ani.

Procuratura mai anunța că au fost aplicate sechestre pe bunuri și mijloace financiare ale inculpatului în valoare totală de peste un milion de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău