Olanda renunță la organizarea Jocurilor Europene din 2019

  • 10 Iunie 2015 17:37
Olanda renunță la organizarea Jocurilor Europene din 2019

Olanda a renunțat, în mod surprinzător, la organizarea Jocurilor Europene din 2019, cu numai două zile înaintea startului primei ediții a acestei competiții.

Prima ediție va avea loc la Baku, în Azerbaidjan, a anunțat miercuri, 10 iunie, Comitetul Olimpic European (EOC), citat de Reuters.

Guvernul olandez a fost singurul candidat pentru găzduirea acestor Jocuri, un nou concept sportiv, în linia Jocurilor Panamericane sau a celor Asiatice, atunci când a obținut dreptul de organizare, în urmă cu ceva mai mult de o lună.

Decizia nu putea pica într-un moment mai rău pentru EOC, care speră să facă din aceste Jocuri un eveniment de prim rang în și așa aglomeratul calendar sportiv internațional.

'Vestea este dezamăgitoare, însă dorim să le mulțumim olandezilor pentru interesul lor. Nu am nicio îndoială să vom fi capabili să prezentăm o gazdă puternică pentru Jocurile Europene din 2019, însă acum ne concentrăm pentru a asigura că această ediție inaugurală este cea mai bună rampă de lansare posibilă pentru primele Jocuri continentale din Europa'.

Azerbaidjanul a cheltuit sume importante pentru a construi noi instalații sportive și a le moderniza pe cele existente, în vederea găzduirii acestui eveniment, care include 20 de sporturi, 16 dintre ele olimpice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău