Olanda intră de duminică în lockdown pe perioada sărbătorilor, anunță premierul Mark Rutte

  • 19 Decembrie 2021 09:03
Olanda intră de duminică în lockdown pe perioada sărbătorilor, anunță premierul Mark Rutte

Olanda va intra în lockdown începând de duminică, pentru perioada sărbătorilor, în încercarea de a opri al cincilea val de COVID-19 și răspândirea puternică a variantei Omicron a coronavirusului, a anunțat sâmbătă premierul Mark Rutte, potrivit AFP și DPA, citate de Agerpres.

"Sunt într-o stare de spirit proastă. Ca să rezum într-o propoziție, Olanda va reveni la lockdown începând de mâine", a declarat Rutte într-o conferință de presă.

"Este inevitabil acest lucru din cauza celui de-al cincilea val și în contextul în care Omicron se răspândește chiar mai repede decât ne-am temut. Trebuie să intervenim acum, ca măsură de precauție", a adăugat prim-ministrul.

Începând de duminică, toate magazinele neesențiale, restaurantele, barurile, spațiile culturale și sportive, școlile și saloanele de coafură vor fi închise. Dispoziția va rămâne în vigoare până la 14 ianuarie, cu excepția școlilor, care ar trebui să se redeschidă la 9 ianuarie.

Sunt scutite de interdicție numai magazinele considerate esențiale, cum ar fi supermarketurile și farmaciile.

De asemenea, oamenii nu vor mai avea voie să primească acasă mai mult de doi musafiri în același timp, comparativ cu patru în prezent, cu excepția zilei de Crăciun, 25 decembrie.

Șeful echipei de gestionare a pandemiei din Olanda, Jaap van Dissel, a declarat în aceeași conferință de presă că Omicron va depăși Delta și va deveni varianta dominantă în Olanda până la sfârșitul anului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,86
Ploaie ușoară
Umiditate:66 %
Vint:1,34 m/s
Tue
17
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Arhivă Radio Chișinău