Olanda | Experții epidemiologi recomandă impunerea carantinei pentru combaterea coronavirusului

  • 11 Noiembrie 2021 14:44
Olanda | Experții epidemiologi recomandă impunerea carantinei pentru combaterea coronavirusului

Principala comisie de experți epidemiologi din Olanda a recomandat joi impunerea carantinei pentru combaterea coronavirusului, informează Reuters; agenția observă că este prima oară în această toamnă când se preconizează o astfel de măsură în vestul Europei.

Guvernul interimar condus de premierul Mark Rutte urmează probabil să ia vineri o decizie privind noile măsuri, după recomandarea Echipei de Gestionare a Epidemiilor, comisia de experți, a transmis radioteleviziunea NOS. Guvernul acționează de multe ori conform recomandărilor comisiei, dar nu întotdeauna, remarcă Reuters.

Conform propunerii experților, școlile ar urma să rămână deschise, precizează sursa citată.

Carantina a fost considerată de neconceput în multe țări dezvoltate după campaniile de vaccinare, chiar dacă numărul de cazuri a atins noi recorduri. State cum ar fi Regatul Unit contează pe doze de rapel pentru creșterea imunității și pentru a evita suprasolicitarea sistemelor de sănătate pe timpul iernii.

În Olanda s-au administrat până acum doze de rapel doar unui grup mic de pacienți cu sisteme imunitare slabe. Deși rata de vaccinare a adulților este de aproape 85%, unele spitale olandeze au fost nevoite să reducă îngrijirile obișnuite pentru a trata cazurile de coronavirus.

De săptămâna trecută, în Olanda este din nou obligatoriu portul măștilor de protecție și s-a extins lista obiectivelor unde accesul este permis doar cu "pașaportul COVID", care atestă vaccinarea sau obținerea unui rezultat negativ la testare.

Institutul național de sănătate (RIVM) a raportat marți o creștere cu 45% a numărului săptămânal de cazuri, la 76.790, adică peste 400 la 100.000 de locuitori.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău