Olaf Scholz: Putin este informat greșit despre războiul din Ucraina

  • 01 Aprilie 2022 15:15
Olaf Scholz: Putin este informat greșit despre războiul din Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz și-a exprimat îndoiala că președintele rus Vladimir Putin este informat pe deplin de consilierii săi în legătură cu situația din Ucraina, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Într-o podcast german despre politică ce urmează a fi transmis duminică, Scholz și-a exprimat convingerea că "președintele rus nu este informat corect" și că "propriile sale servicii îi ascund multe adevăruri", de exemplu "numărul soldaților ruși care au murit în război".

Comentariile cancelarului german sunt asemănătoare cu cele făcute joi de șeful serviciului britanic de informații GCHQ, potrivit căruia consilierii lui Putin se tem să îi spună adevărul. Administrația americană a făcut comentarii similare joi, invocând informații de la propriile servicii secrete.

Cu toate acestea, a spus Scholz, Kremlinul nu are cum să nu fie la curent cu amploarea calculelor greșite în privința Ucrainei. Putin este dezamăgit de armata rusă, ceea ce a dus la tensiuni între liderul de la Kremlin și conducerea militară, a adăugat cancelarul german.

Scholz a subliniat că Rusia nu poate ieși victorioasă, indiferent cum se va termina conflictul.

"Acest război nu distruge doar Ucraina, ci și viitorul Rusiei", a afirmat el, adăugând că, fără o soluționare pașnică, Rusia nu are nicio șansă de a reveni măcar la o creștere economică "rezonabilă".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău