Ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat, felicitați de Președinta Maia Sandu cu ocazia aniversării a 30-a de la fondarea instituției

  • 27 Ianuarie 2022 11:10
Ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat, felicitați de Președinta Maia Sandu cu ocazia aniversării a 30-a de la fondarea instituției

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat astăzi un mesaj cu ocazia aniversării a 30-a de la fondarea Serviciului de Protecție și Pază de Stat. Șefa statului i-a felicitat pe veteranii SPPS, dar și pe tinerii și tinerele care și-au găsit chemarea în această activitate. „Serviciul de Protecție și Pază de Stat este o instituție-simbol pentru orice țară. Știu că munca pe care o faceți este complexă, chiar dacă e mai puțin vizibilă”, a menționat în mesajul său șefa statului, dorindu-le ofițerilor SPPS sănătate, realizări și putere de a servi patria în mod exemplar și cu devotament.

Potrivit Președintei Maia Sandu, în ultimul an, prin reformele pornite, angajații SPPS au arătat că-și doresc să muncească onest și corect, fără a fi implicați în activități dubioase, cum a fost în trecut. Ea i-a îndemnat pe ofițerii SPPS să respecte în continuare acest angajament și să nu uite că, deși lucrează cu demnitari, se află în slujba statului și a cetățenilor. „Activitatea SPPS nu trebuie să depindă de ciclurile electorale și de cei care se află la putere. Doar așa vă veți afirma ca o structură profesionistă și integră, devotată principiilor legalității și neutralității politice, veți fi o echipă apreciată și respectată de societate”, mai menționează șefa statului.

Tot astăzi, cu prilejul aniversării, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a conferit unor ofițeri ai SPPS Ordinul „Credință Patriei” clasa III și Medalia „Meritul Militar”. Distincțiile au fost acordate pentru înalt profesionalism și pentru contribuție la organizarea și desfășurarea măsurilor de protecție și pază.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău