Ofițerii de securitate din Ucraina au destructurat o grupare teroristă aparținând serviciilor speciale rusești

  • 17 Aprilie 2019 14:30
Ofițerii de securitate din Ucraina au destructurat o grupare teroristă aparținând serviciilor speciale rusești

Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) a reușit să blocheze activitatea unei grupări teroriste aparținând serviciilor speciale rusești și, totodată, să îi rețină pe membrii acesteia, relatează Rador.

"Anunț oficial că SBU a blocat activitățile pe teritoriul statului nostru a unei grupări teroriste cu misiuni de sabotaj și spionaj aparținând serviciilor speciale din Rusia. Toți cei șapte membri ai acestei grupări au fost reținuți și arestați.

În această dimineață (miercuri, n.red), am finalizat o nouă etapă a acestei operațiuni și am reținut încă o persoană care a contribuit la activitățile acestui grup terorist pe teritoriul statului nostru" - a precizat Vasil Hrițak, șeful Serviciului ucrainean de Securitate.

Potrivit acestuia, de la începutul anului 2017, mai multe așa-numite grupări autonome având misiuni teroriste și de sabotaj au fost trimise în Ucrainei din Rusia și din autoproclamata republică populară Donețk. "Aceste grupări au fost trimise de serviciul de informații al armatei ruse, pentru a comite asasinate politice și pentru a lichida ofițeri ai serviciilor speciale ucrainene" - a adăugat șeful SBU.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău