Ofițeri de investigație din cadrul IGP, instruiți pentru a detecta și preveni traficul de persoane, în special a fenomenului de recrutare și exploatare online

  • 22 Februarie 08:10
Ofițeri de investigație din cadrul IGP, instruiți pentru a detecta și preveni traficul de persoane, în special a fenomenului de recrutare și exploatare online

Misiunea OIM în Republica Moldova a organizat o instruire privind software-ul Maltego și două pachete de date pentru ofițerii de investigație din cadrul subdiviziunilor specializate ale Inspectoratului General al Poliției pentru a-și îmbunătăți cunoștințele și abilitățile de detectare și prevenire a traficului de persoane, în special a fenomenului de recrutare și exploatare online, transmite IPN.

„OIM speră că acest software și pachetele de date vor îmbunătăți calitatea investigațiilor și vor ușura munca anchetatorilor care lucrează cu cazuri legate de traficul de persoane”, se arată într-un comunicat de presă al OIM Moldova.

Instruirea a început cu cuvânt de deschidere din partea șefului adjunct al Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Lilian Carabeț, dar și al consilierului superior în domeniul securității frontierei, Michael Paxton de la Secția justiție penală și aplicarea legii, Biroul Internațional pentru Combaterea traficului de Droguri și Aplicarea Legii, Ambasada SUA în Republica Moldova. De asemenea, au participat și Diana Donoaga-Certan, coordonator al programului Protecție din cadrul misiunii OIM în Republica Moldova, și Engin Özdemir, reprezentantul Maltego.

În noiembrie 2023, OIM a donat Inspectoratului General al Poliției șapte licențe Maltego și două pachete de date. Această instruire completează activitatea precedentă, contribuind la eforturile Guvernului Republicii Moldova de a răspunde priorităților stabilite pentru următorul document de politici privind traficul de persoane, precum și provocărilor identificate de actorii din domeniul investigației și urmăririi penale, în special creșterea recrutării, exploatării și abuzului online, în special a copiilor.

Aceste activități sunt finanțate de Biroul Internațional pentru Combaterea traficului de Droguri și Aplicarea Legii al Departamentului de Stat SUA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău