Ofițerii de informații și securitate vor putea deține cetățenii multiple

  • 14 Aprilie 2017 16:46
Ofițerii de informații și securitate vor putea deține cetățenii multiple

Prevederile prin care se interzice deținerea de către ofițerii de informații și securitate a cetățeniei unui alt stat ar putea fi excluse din Legea privind statutul ofițerului de informații și securitate.

Ministerul Justiției a elaborat un proiect prin care se propune înlăturarea restricțiilor existente și acordarea garanțiilor de accedere în funcție și desfășurare a activității de serviciu, cetățenilor Republicii Moldova care dețin și cetățenia altui stat, scrie Bizlaw.

Proiectul de lege a fost elaborat pentru a executa recomandarea Curții Constituționale, aprobată la sfârșitul lunii ianuarie. Atunci, Curtea a considerat necesară revizuirea actualelor prevederi pentru a exclude interdicția existentă.

Conform autorilor, cetățenia reprezintă legătura politică și juridică permanentă dintre persoana fizică și un anumit stat. Ea exprimă totalitatea drepturilor și obligațiilor reciproce dintre o persoană și statul al cărui cetățean este. Astfel, în corespundere cu Legea cetățeniei, moldovenii care posedă și cetățenia unui alt stat beneficiază de aceleași drepturi și obligații ca și ceilalți cetățeni ai Republicii Moldova. Mai mult ca atât, legea prevede că cetățenii Republicii Moldova sunt egali în fața legii și a autorităților publice, beneficiază în egală măsură de toate drepturile social-economice, politice și de libertățile garantate de Constituție, alte legi și de acordurile internaționale la care Republica Moldova este parte.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău