Ofițerii CNA organizează ședințe cu absolvenții claselor a 12-a în privința comportamentului la BAC

  • 01 Aprilie 2019 13:15
Ofițerii CNA organizează ședințe cu absolvenții claselor a 12-a în privința comportamentului la BAC

Ofițerii Centrului Național Anticorupție lansează o campanie de informare a absolvenților liceelor din capitală cu privire la acțiunile de prevenire a corupției înainte de susținerea examenelor de bacalaureat. Din 2 aprilie, vor avea loc ședințe cu absolvenții claselor a 12-a, iar întrunirile cu profesorii și, eventual, cu părinții vor avea loc separat, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al CNA, prin această campanie ofițerii CNA și reprezentanții Direcției generale educație, tineret și sport a Consiliului municipiului Chișinău își propun să discute cu absolvenții, care au atins deja majoratul, despre consecințele colectării banilor pentru oferirea de cadouri și alte atenții examinatorilor. Elevii vor fi îndemnați să dea dovadă de un comportament integru și onest, atât în raport cu colegii, cât și cu personalul didactic.

Ședințele cu absolvenții sunt planificate pentru toată luna aprilie și se vor organiza zilnic, în afara orelor de studii. Acestea vor avea loc în cadrul instituțiilor de învățământ din capitală. Vor fi împărțite elevilor materiale cu mesaje anticorupție, cu explicarea încadrării juridice a faptelor de corupție și sancțiunile pentru comiterea acestora. La fel, absolvenții vor mai fi informați despre linia națională anticorupție: 0 800 55555, la care pot fi raportate cazurile de corupție devenite cunoscute.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău