Ofițeri SBU au reținut un transnistrean, care intenționa să recruteze polițiști ucraineni pentru serviciile secrete rusești

  • 16 Iunie 2017 14:55
Ofițeri SBU au reținut un transnistrean, care intenționa să recruteze polițiști ucraineni pentru serviciile secrete rusești Sursa: unian.info

Ofițeri din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) au dejucat o tentativă de creare a unei rețele de agenți ai serviciilor secrete ruse, alcătuite din polițiști din regiunea Odesa - anunță, vineri, SBU, menționând că serviciile secrete rusești au solicitat înființarea unei rețele de spionaj unui angajat al așa-numitului ''minister al securității de stat'' din regiunea separatistă Transnistria, care a fost reținut de autoritățile ucrainene.

Acesta este un locuitor al orașului Tiraspol, care are dublă cetățenie, rusă și moldovenească, și lucrează pentru serviciile secrete rusești din anul 1995.

Ofițerii din SBU au descoperit existența unor contacte între agentul rus și polițiști ucraineni, însă aceștia din urmă au refuzat să lucreze pentru statul agresor (Rusia, n.red). Pentru un posibil șantaj, agentul transnistrean al serviciilor secrete rusești a înregistrat conversațiile folosind un echipament special - notează SBU.

''Bărbatul a fost reținut când încerca să se întoarcă în Transnistria, la unul dintre punctele de trecere a frontierei. În timpul percheziției, asupra acestuia a fost descoperit un echipament special, care era ascuns sub îmbrăcăminte'' - explică SBU.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău