Ofițer SIS, bănuit de divulgare a informațiilor atribuite la secret de stat

  • 18 Noiembrie 2021 13:09
Ofițer SIS, bănuit de divulgare a informațiilor atribuite la secret de stat

SIS de comun cu organele Procuraturii au realizat în această dimineață măsuri procesual penale în privința unui ofițer de informații, cu funcție de conducere. Acesta este bănuit de divulgare către persoane terțe a informațiilor ce constituie secret de stat.

Astfel, ofițerii SIS și procurorii au făcut percheziții în biroul de serviciu și la domiciliul ofițerului, fiind ridicate dispozitive de stocare a informației și înscrisuri. Acesta și-a recunoscut integral vina și cooperează cu ancheta.

Angajatul SIS este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 344 alin.(1) din Codul Penal- divulgarea informațiilor ce constituie secret de stat de către o persoană căreia aceste informații i-au fost încredințate sau i-au devenit cunoscute în legătură cu serviciul sau munca sa.

Tot astăzi, persoana a fost suspendată din funcție pe motivul săvârșirii unor presupuse fapte penale și în vederea protejării imaginii instituției și a prestigiului profesiei.

SIS reiterează poziția fermă asupra unei politici de zero toleranță față de corupție și orice încălcări ale cadrului normativ în vigoare și acțiuni care aduc prejudiciu și atingere imaginii instituționale, precum și discreditează statutul de ofițer de informații, se menționează în comunicat.

Urmare a acestui incident, Serviciul a inițiat o serie de măsuri urgente de eradicare a acțiunilor ce afectează integritatea profesională și personală a angajaților, care prevede respectarea strictă a legislației în vigoare și a normelor codului deontologic al ofițerului de informații și securitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău