Oficialii Huawei speră că Europa va avea în continuare încredere în compania chineză

  • 21 Mai 2019 11:49
Oficialii Huawei speră că Europa va avea în continuare încredere în compania chineză

Grupul chinez Huawei crede că Europa nu va urma exemplul SUA, care a decis să sancționeze compania chineză, pentru că a fost un partener al firmelor europene de telecomunicații timp de mai mulți ani, a declarat marți un director de la Huawei pentru cotidianul italian Corriere della Sera, transmite Reuters,preluat de Agerpres.

Luni, Guvernul american a decis să impună restricții Huawei, acuzând cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicații că este vulnerabil la implicarea în activități contrare cu securitatea națională sau cu interesele în domeniul politicii externe. Huawei a respins aceste acuzații și a precizat că Washingtonul nu a oferit dovezii care să susțină aceste acuzații în timp ce testele efectuate de organisme independente au arătat că echipamentele sale nu sunt vulnerabile la potențiale acțiuni de spionaj din partea statului chinez.

Într-un interviu publicat marți de cotidianul italian Corriere della Sera, vice-președintele Huawei, Catherine Chen, a precizat că grupul chinez lucrează în Europa de 10-20 de ani, colaborând îndeaproape cu firmele de telecomunicații pentru dezvoltarea rețelelor de telefonie 5G.

"Nu credem că ceva similar se poate întâmpla în Europa", a răspuns Chen la întrebarea dacă este îngrijorată că statele europene ar putea urma exemplul SUA prin introducerea unor sancțiuni similare. "Cred că vor adopta deciziile lor în mod independent", a mai spus Catherine Chen.

Într-un interviu separat acordat cotidianului financiar italian Il Sole 24 Ore, directorul pentru Italia de la Huawei, Luigi De Vecchis, a spus că Europa ar da înapoi cu eforturile sale privind dezvoltarea de rețele 5G și de digitalizare a economiei dacă ar interzice echipamentele Huawei.

Cu o cifră de afaceri de 93 miliarde dolari în 2017, Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicații. Această piață este dominată de trei companii, Huawei, Nokia și Ericsson. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău