Oficiali UE: Europa ar putea fi lovită de al doilea val de COVID-19, după protestele numeroase

  • 12 Iunie 2020 08:47
Oficiali UE: Europa ar putea fi lovită de al doilea val de COVID-19, după protestele numeroase

Europa s-ar putea confrunta cu o creștere a infecțiilor cu COVID-19 în săptămânile următoare după protestele masive de pe continent în ultimele zile, au declarat joi oficiali și experți ai Uniunii Europene, relatează Reuters.

Zeci de mii de protestatari s-au adunat în marile orașe ale Europei în ultimele zile pentru a demonstra împotriva rasismului după uciderea în Statele Unite ale Americii, potrivit Reuters și mediafax.

"În momentul în care sfătuim pe toată lumea să se păstreze un metru și jumătate unul de celălalt, iar atâtea persoane stau unul lângă celălalt, ținându-se unul pe celălalt... nu am un sentiment bun despre acestă situație", a declarat Jozef Kesecioglu, președintele Societății Europeane de Medicină a Terapie Intensive.

Întrebat dacă ar putea exista o creștere a infecțiilor în următoarele două săptămâni, el a spus: „Da, dar sper să greșesc”.

Majoritatea țărilor din UE au trecut de vârful focarului și redeschid treptat magazinele și granițele, deoarece infecțiile au scăzut treptat în săptămânile trecute.

Înainte de protestele recente, oamenii de știință se așteptau la un al doilea val după vară. Însă adunările de masă ar putea afecta acest trend pozitiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău