Oficiali portughezi, într-o vizită de lucru la Chișinău

  • 21 Martie 15:00
Oficiali portughezi, într-o vizită de lucru la Chișinău

Secretarul de stat Sergiu Mihov i-a primit la MAE pe Trimisul Special al ministrului afacerilor externe al Portugaliei, ambasadorul Pedro Moitinho de Almeida, și ambasadorul Portugaliei în Republica Moldova cu reședința la București, Paulo Cunha Alves. Oficialii portughezi au întreprins o vizită de lucru la Chișinău cu scopul promovării candidaturii Portugaliei în calitate de membru nepermanent al Consiliului de Securitate ONU în perioada 2027-2028.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce țin de cooperarea dintre cele două țări pe dimensiunea multilaterală, reforma Consiliului de Securitate ONU, situația de securitate în regiune, precum și unele aspecte din agenda bilaterală.

Oficialii au discutat despre cooperarea în cadrul Organizației Națiunilor Unite, în particular, promovarea candidaturilor celor două țări la alegerile în diverse structuri elective ale organizației.

De asemenea, diplomații au evidențiat dialogul politic activ la nivel înalt, perspectivele aprofundării cooperării bilaterale sectoriale și obiectivele Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău