Oficiali percheziționați pentru luare de mită de la persoane cu dizabilități

  • 10 Februarie 2016 15:12
Oficiali percheziționați pentru luare de mită de la persoane cu dizabilități

Ofițerii anticorupție au efectuat mai multe percheziții în cadrul unui dosar în care sunt vizați directori ai consiliilor republicane și teritoriale pentru determinarea dizabilității și capacității de muncă.

Aceștia sunt bănuiți de corupere prin estorcare și pretindere de mită de la cetățeni pentru acordarea sau reconfirmarea gradelor de invaliditate.

Percheziții au fost efectuate în biroul de serviciu al directorului Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, precum și la locul de muncă al șefilor Consiliilor teritoriale din Chișinău, Bălți și Ceadâr-Lunga.

Pe parcursul anului 2015, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Familiei a recepționat un număr impunător de petiții privind dezacordul unor cetățeni față de stabilirea gradelor de invaliditate și reclamații privind acordarea gradelor de dizabilitate cu estorcarea unor sume de bani, potrivit unui comunicat al Centrului Național Anticorupție. Estimativ, sumele estorcate pentru un certificat variau de la 1000 de lei până la 15 000 de lei. În schimb, șefii Consiliilor includeau date denaturate în rapoartele de expertizare și în certificatele privind gradul de dizabilitate. Potrivit informațiilor preliminare, mijloacele financiare colectate de către șefii consiliilor teritoriale erau transmise persoanelor publice din cadrul aparatului central al Consiliului național.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău