Oficiali militari din Ucraina: ”Bătăliile au atins intensitatea maximă. Forțele ruse urmăresc încercuirea trupele noastre în regiunile Donețk și Lugansk”

  • 31 Mai 2022 09:09
Oficiali militari din Ucraina: ”Bătăliile au atins intensitatea maximă. Forțele ruse urmăresc încercuirea trupele noastre în regiunile Donețk și Lugansk”

Ministerul Apărării din Ucraina spune că forțele ruse efectuează lovituri de artilerie de-a lungul unei mari părți a frontului care străbate regiunile Lugansk și Donețk, în timp ce încearcă să spargă pozițiile defensive ucrainene, potrivit CNN. Serhii Haidai, șeful Administrației Regionale Lugansk, a declarat luni seara că, deși toate părțile regiunii Lugansk aflate încă sub control ucrainean sunt atacate, „situația de la Severodonețk este cu adevărat cea mai dificilă”, transmite ziare.com.

Potrivit sursei citate, regiunea Donbas cuprinde zonele de est ale Donețk și Luhansk, iar liniile ucrainene sunt atacate de ruși din sud, est și nord.

"Bătăliile au atins intensitatea maximă. Forțele de ocupație ruse se angajează pe toată linia frontului și încearcă să bombardeze pozițiile noastre din spate cu artilerie", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării ucrainean, Oleksandr Motuzianyk.

”Forțele ruse urmăresc să încercuiască trupele noastre în regiunile Donețk și Lugansk”, precizează acesta.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat luni eforturi suplimentare ale Rusiei de a rupe apărarea ucraineană la Lugansk și Donețk, spunând că artileria, loviturile aeriene și rachetele au fost folosite în mai multe locuri, inclusiv în Lysychansk și Soledar.

Cea mai dificilă situație din Severodonețk: orașul din estul Ucrainei și vecinul, Lysychansk, sunt lovite de bombardamente constante, în timp ce forțele ruse încearcă să încercuiască apărătorii ucraineni.

Forțele ruse încearcă să străpungă liniile ucrainene în această zonă și să finalizeze capturarea Luganskului. Ei controlează aproximativ 90% din regiune, conform celor mai multe estimări, apreciază CNN.

Serhiy Hayday, șeful Administrației Regionale Lugansk, a declarat luni seara că, deși toate părțile regiunii Lugansk aflate încă sub control ucrainean sunt atacate, „situația de la Severodonețk este cu adevărat cea mai dificilă”.

El a precizat că forțele ruse au reușit să „pătrundă prin teritoriul de la periferia orașului, unde se află hotelul Myr, și să se deplaseze puțin mai adânc în oraș. În oraș acum, sunt și vor fi lupte de stradă”, a mai adăugat oficialul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău