Oficial! Vezi proiectul de hotărâre a Comisiei de anchetă

  • 24 Martie 2015 12:19
Oficial! Vezi proiectul de hotărâre a Comisiei de anchetă

Comisia parlamentară de anchetă privind situația de pe piața valutară și de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank îi cere în proiectul său de hotărâre Băncii Naționale să inițieze modificarea legislației bancare, să întreprindă toate măsurile pentru menținerea funcționalității BEM și să examineze posibilitatea de creștere a pragului minim de…

Comisia parlamentară de anchetă privind situația de pe piața valutară și de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank îi cere în proiectul său de hotărâre Băncii Naționale să inițieze modificarea legislației bancare, să întreprindă toate măsurile pentru menținerea funcționalității BEM și să examineze posibilitatea de creștere a pragului minim de garantare a depozitelor în sistemul bancar.

De asemenea, BNM ar trebui să îmbunătățească procesul de supraveghere bancară privind repartizarea tranzacțiilor financiare, precum și să înăsprească disciplina de urmărire a executării prescripțiilor.

Raportul comisiei va fi transmis Centrului Național Anticorupție și Procuraturii Generale care vor examina cauzele penale pornite și în termen de 3 luni vor raporta plenului Parlamentului.

Amintim că Parlamentul urmează să audieze astăzi la ora 14.00 raportul comisiei de anchetă. Deputații vor decide dacă audierile vor fi publice sau nu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău