Oficial OMS: Amenințarea Omicron rămâne ridicată în estul Europei

  • 15 Februarie 2022 13:23
Oficial OMS: Amenințarea Omicron rămâne ridicată în estul Europei

Un nou val de infectări cu varianta Omicron se îndreaptă către estul Europei, a declarat, marți, directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, relatează Reuters. Declarațiile oficialului vin în contextul în care mai multe țări europene, între care Cehia și Polonia, au anunțat o relaxare a restricțiilor anti-COVID-19 în luna martie, dacă numărul zilnic de infectări cu coronavirus se menține în scădere, transmite DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, în ultimele două săptămâni, cazurile de COVID-19 s-au dublat în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rusia și Ucraina, a afirmat Hans Kluge într-un comunicat.

Mai multe țări europene, între care Cehia și Polonia, au anunțat că luna viitoare vor relaxa măsurile anti-Covid, în cazul în care numărul zilnic de infectări cu coronavirus se menține în scădere. Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății a subliniat nevoia menținerii măsurilor anti-COVID, precum testele rapide, purtarea măștii și evitarea locurilor aglomerate, afirmând că peste 165 de milioane de cazuri de coronavirus au fost înregistrate până acum în regiunea OMS Europa, dintre care 25.000 de decese în ultima săptămână.

"În fața valului Omicron și a variantei Delta, care circulă în continuare în estul Europei, situația este îngrijorătoare și nu este momentul ridicării măsurilor despre care știm că contribuie la reducerea răspândirii COVID-19", a mai spus Kluge.

El a cerut, de asemenea, guvernelor să analizeze motivele locale pentru ratele scăzute de vaccinare în anumite zone. Mai puțin de 40% dintre cei cu vârsta peste 60 de ani din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Kârgâzstan, Ucraina și Uzbekistan au primit schema de bază de vaccinare împotriva COVID-19, a mai spus oficialul OMS, scrie Agerpres.

El a precizat că în Bulgaria, Georgia și Macedonia de Nord, mai puțin de 49% din personalul medical a primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău