OFICIAL | Igor Dodon va candida pentru un nou mandat de președinte

  • 09 Septembrie 2020 18:50
OFICIAL | Igor Dodon va candida pentru un nou mandat de președinte

Igor Dodon va candida pentru un nou mandat de președinte. Oficialul a venit astăzi la Comisia Electorală Centrală alături de deputații socialiști Vlad Batrâncea și Vasile Bolea, pentru a depune actele de înregistrare a grupului de inițiativă în vederea colectării semnăturilor.

Potrivit unui comunicat al CEC, Igor Dodon va candida independent.

El a menționat că a luat decizia să candideze independent, pentru că președintele nu poate fi membru de partid, menționând totodată că PSRM, dar și alte partide urmează să-și anunțe susținerea pentru candidatura sa. În același timp Igor Dodon a anunțat că nu va participa la dezbateri electorale.

Tot astăzi Comisia Electorală Centrală a recepționat documentele pentru înregistrarea grupului de inițiativă în vederea susținerii candidatului independent Serghei Toma.

Amintim că grupurile de inițiativă trebuie să colecteze între 15 și 25 de mii de semnături în favoarea candidaților pentru a fi înregistrați în calitate de concurenți electorali la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Comisia Electorală Centrală urmează în termen de trei zile de la recepționarea actelor depuse să verifice corectitudinea acestora și să decidă asupra înregistrării sau refuzului de a înregistra grupul de inițiativă.

Perioada de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova se va încheia la 11 septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău