Comisia Europeană: 21 de companii aeriene rusești, interzise pe cerul UE deoarece nu îndeplinesc standardele internaționale de siguranță

  • 11 Aprilie 2022 15:36
Comisia Europeană: 21 de companii aeriene rusești, interzise pe cerul UE deoarece nu îndeplinesc standardele internaționale de siguranță

Comisia Europeană a actualizat lista UE privind siguranța aeriană, care cuprinde numele companiilor aeriene ce fac obiectul unei interdicții de operare sau al unor restricții în Uniunea Europeană ca urmare a faptului că nu respectă standardele internaționale de siguranță.

Potrivit unui comunicat al instituției citat de CaleaEuropeana.ro,  21 de companii aeriene certificate de autoritățile responsabile cu supravegherea reglementară din Rusia sunt incluse în prezent pe lista UE privind siguranța aeriană.

Acest lucru reflectă preocupările serioase în materie de siguranță din cauza reînmatriculării forțate de către Rusia a aeronavelor deținute de străini, permițând cu bună știință operarea acestora fără certificate de navigabilitate valabile. Acest lucru încalcă standardele internaționale de siguranță în aviație.

”Agenția federală rusă pentru transport aerian a permis companiilor aeriene rusești să opereze sute de aeronave deținute de străini fără un certificat de navigabilitate valabil. Companiile aeriene rusești în cauză au făcut acest lucru cu bună știință, încălcând standardele internaționale de siguranță relevante. Acest lucru nu numai că reprezintă o încălcare clară a Convenției privind aviația civilă internațională (Convenția de la Chicago), dar reprezintă, de asemenea, o amenințare imediată la adresa siguranței. Trăim în contextul agresiunii militare neprovocate și nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei. Cu toate acestea, doresc să precizez foarte clar că această decizie nu este o altă sancțiune împotriva Rusiei, ci ea a fost luată exclusiv pe baza unor motive tehnice și de siguranță. Noi nu amestecăm siguranța cu politica”, a explicat comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

În urma acestei actualizări, un număr total de 117 companii aeriene nu mai au acces pe cerul UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău