Oficial de la Kiev: "Genocid medical" în zona separatistă din Donbas: Rata mortalității cauzate de COVID-19, mai mare decât oriunde în lume

  • 10 Februarie 2021 14:13
Oficial de la Kiev:

Rata mortalității cauzate de COVID-19 în zona ocupată din estul Ucrainei este mai mare decât oriunde în lume, situația din acea regiune putând fi considerată un "genocid medical" - susține vicepremierul ucrainean Oleksi Reznikov, care deține și postul de ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate.

Potrivit oficialului de la Kiev, partea ucraineană colectează toate datele privind situația epidemiologică din zonele aflate sub ocupație.

"Dar chiar și conform statisticilor pe care pot să le prezint acum, statistici publicate chiar de administrațiile de ocupație, se pot observa următoarele: rata mortalității din cauza COVID-19 în republicile autoproclamate Donețk și Luhansk este mult mai mare decât în ​​orice parte a lumii" - a remarcat Reznikov. Citând date prezentate anterior de forțele de ocupație din Donețk, demnitarul ucrainean a atras atenția asupra faptului că rata mortalității cauzate de COVID-19 în zona separatistă este de 8,6%.

"Aceasta este de patru ori mai mare decât pe ​​teritoriul regiunii Donețk controlat de autoritățile ucrainene și mai mare decât media la nivel național în Ucraina" - a explicat Reznikov. "Mai mult decât atât, în noiembrie-decembrie 2020, rata mortalității a fost de 11%, adică fiecare a noua persoană (infectată, n.red) a murit din cauza acestei boli" - a adăugat vicepremierul ucrainean. În partea ocupată a regiunii Luhansk, rata mortalității din cauza COVID-19 este de 8,7%. "Oamenii nu au posibilitatea de a beneficia de îngrijiri medicale, nu se efectuează suficiente teste, iar ocupanții blochează punctele de trecere" - a mai menționat Oleksi Reznikov.

"Acest lucru poate fi numit genocid medical. Este o adevărată luare de ostatici" - a adăugat demnitarul de la Kiev.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău