Oficial al Statelor Unite: Rusia, unul din principalii agenți ai terorii în Alep

  • 10 Octombrie 2016 01:07
Oficial al Statelor Unite: Rusia, unul din principalii agenți ai terorii în Alep

Forțele guvernamentale din Siria au câștigat ieri teren în fața opoziției în mai multe zone ale țării, în timp ce divergențele dintre Rusia și Occident în problema siriană au împiedicat Consiliul de Securitate al ONU să adopte o rezoluție pentru încetarea focului.

Rusia a respins, sâmbătă, 9 octombrie, proiectul de rezolutie propus de Franța în Consiliul de Securitate, care ar fi impus încetarea bombardamentelor asupra orașului sirian Alep și a zborurilor militare deasupra acestuia.

În aceeași sesiune, Rusia nu a reușit să obțină minimum de voturi, 9, pentru adoptarea propriei versiuni a unei rezoluții, pe care a introdus-o în ultima clipă, vineri seara, în Consilul de Securitate.

Textul Moscovei a fost, în general, proiectul elaborat de Franța cu câteva amendamente, pe care Consiliul nu le-a acceptat.

Proiectul Moscovei ar fi înlăturat prevederea încetării loviturilor aeriene asupra Alep și s-ar fi concentrat asupra acordului de încetare a focului de la 9 septembrie, anexat proiectului.

Adjunctul ambasadorului american la ONU, David Pressman, a acuzat Rusia că "a devenit unul din principalii agenți ai terorii în Alep, folosind tactici mai curând asociate cu criminali decât cu guverne".

A fost a cincea oară în cei mai mult de cinci ani de război în Siria, în care Rusia s-a opus prin veto unei rezoluții a Consiliului de Securitate asupra Siriei.

Sursa: www.romania-actualitati.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău