Oficial al administrației militare ucrainene: Linia de apărare a Rep. Moldovei este a zecea

  • 23 Iulie 12:35
Oficial al administrației militare ucrainene: Linia de apărare a Rep. Moldovei este a zecea

Șeful administrației militare regionale din Nikolaev, Vitalii Kim, susține că, la moment, ar exista puține premise că Rusia ar intenționa să atace Rep. Moldova, iar despre trupele staționate în regiunea separatistă transnistreană, Kim spune că „noi deținem toate datele”, transmite Radio Chișinău.

„Există linii de apărare - de la prima la a cincea. Dacă prima linie trece între Nikolaev și Herson, atunci la granița cu Moldova este undeva pe la a zecea”, a declarat Kim într-un interviu acordat postului TV8 de la Chișinău.

Vitalii Klim spune, totodată, că Odesa este bine apărată, iar armata ucraineană poate respinge un posibil atac rusesc, inclusiv din regiunea transnistreană.

Radio Chișinău observă că, de cealaltă parte, mai mulți oficiali ruși au făcut în ultimele zile declarații care ar indica revenirea pe agenda Kremlinului a regiunii transnistrene, în contextul războiului din Ucraina. „Una dintre condițiile pentru intrarea Transnistriei în (componența - n.r.) Rusei este desfășurarea cu succes a operațiunii militare speciale ruse pe teritoriul Ucrainei și ieșirea către granițele republicii nerecunoscute (transnistrene – n.r.), a declarat Serghei Țekov, membru al Comitetului pentru afaceri externe din cadrul Consiliului Federației.

O altă declarație cu un vădit caracter de amenințare la adresa Rep. Moldova a făcut, recent, și Vladimir Djabarov, prim-vicepreședintele Comisiei pentru Relații Internaționale din Consiliul Federației. Acesta a afirmat că transformarea Rep. Moldova într-o a doua Ucraină prin concursul „patronilor” ei occidentali se va solda cu o catastrofă pentru ea, iar încercările Chișinăului de a impune schimbarea formatului operațiunii de menținere a păcii în Transnistria nu pot să conducă decât la destabilizare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Mon
18
Tue
19
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău