Oferte de vacanțe la târgul de turism din Chișinău

  • 05 Martie 2015 14:47
Oferte de vacanțe la târgul de turism din Chișinău

Un târg de turism a început la 5 martiela Chișinău, fiind organizat, pentru prima dată de o organizație non-guvernamentală de profil – Federația de promovare a turismului din Moldova.

În cadrul târgului, vizitatorii pot găsi oferte la prețuri mai mici decât cele de pe piață, atât pentru vacanța de vară, cât și pentru sărbătoarea de Paști.

Cei interesați de litoralul României, care nu a fost foarte popular în ultimi ani printre turiștii din Republica Moldova, pot beneficia de oferte atractive, inclusiv de programul ”Litoralul pentru toți”, după cum a menționat Corina Martin, președinta Asociației Litoral – Delta Dunării.

”Sunt cele mai mici prețuri cu care poți veni la mare pe litoral în România, de 7-8 euro pe noapte de persoană. Este un program care începe în luna mai, continuă până în 15 iunie și va continua apoi din nou, de la 1 septembrie”, a declarat Corina Martin.

La târg există și oferte pentru vacanța de Paști, în Bucovina, promovate chiar de autoritățile locale.

”Noaptea de Înviere – cu slujbele sale mirifice de la toate mănăstirile și bisericile ortodoxe din Bucovina, mielul de Paști binecuvântat, ouăle frumos vopsite, închistrite”, a declarat șeful Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Suceava, Dănuț Burgheaua.

Totodată, există și oferte pentru destinații precum Grecia, Bulgaria sau Turcia, la prețuri promoționale.

”Turistul poate să vină să ne spună bugetul pe care îl are alocat și noi îi facem un pachet care să fie din punctul de vedere al raportului calitate-preț foarte bun. Prețurile sunt cu reducere între 25-40 la sută”, a menționat Dănuț Burgheaua.

Unul din scopurile târgului este promovarea destinațiilor din Republica Moldova, a subliniat președintele Federației de promovare a turismului din Moldova, Alexandru Filipschi.

”Destinațiile de bază fiind în zona de nord, Cetatea Sorocii, Peștera ”Emil Racoviță”, mănăstirea Cosăuți, cariera Cosăuți. Scopul nostru este să aducem turiștii de peste hotare, dar mai mult ca atât – cetățenii noștri să-și cunoască țara”, a declarat Alexandru Filipschi.

Datele agențiilor de turism indică faptul că Republica Moldova a fost vizitată de peste 11 mii de turiști străini anul trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău