Odessa: Cel puțin trei persoane au fost rănite noaptea trecută de atacurile rusești asupra orașului-port

  • 14 August 2023 09:10
Odessa: Cel puțin trei persoane au fost rănite noaptea trecută de atacurile rusești asupra orașului-port

Trupele ruse au lansat un nou atac combinat asupra orașelor ucrainene, în noaptea de duminică spre luni, folosind atât rachete de croazieră, cât și drone de tip kamikaze. Explozii au fost raportate în orașele Odesa și Zaporijjia, iar autoritățile ucrainene au anunțat distrugeri și răniți în urma bombardamentelor, scrie Rador.

Sirenele de raid aerian au sunat în regiunile sudice și centrale, la scurt timp după miezul nopții, comandamentul Forțelor Aeriene ale Ucrainei avertizând că rușii au lansat drone kamikaze din diferite direcții, precum și rachete de croazieră Kalibr din Marea Neagră. Ulterior, au început să apară informații despre activarea sistemului de apărare antiaeriană în regiunile Mikolaiv și Odesa, unde au fost raportate explozii. Invadatorii au lansat mai multe serii de atacuri asupra Odesei, folosind drone kamikaze și rachete de croazieră de tip Kalibr. Inițial, administrația militară din Odesa a raportat că au izbucnit mai multe incendii în urma căderii fragmentelor de rachete. La scurt timp, autoritățile au anunțat că, potrivit datelor preliminare, trei persoane au fost rănite în urma atacului nocturn.

De asemenea, ferestrele și balcoanele mai multor clădiri au fost avariate de unda de șoc generată de explozie, iar mașinile parcate în apropiere au fost și ele avariate sau distruse.

Incendii au izbucnit la două blocuri în urma atacului, iar căminul unei instituții de învățământ și un hipermarket au fost avariate.

 Șeful Biroului Președintelui Ucrainei, Andri Ermak, a comentat atacul de la Odesa, subliniind că au fost bombardate obiective civile și un magazin.

Potrivit Comandamentului Operațional "Sud" din Ucraina, rușii au atacat de trei ori regiunea Odesa, folosind 15 drone și opt rachete Kalibr. Toate atacurile au fost respinse de forțele de apărare antiaeriană ucrainene.

De asemenea, trupele ruse au lansat atacuri cu rachete asupra orașului Zaporijjia. Potrivit datelor preliminare, rușii au lovit cu ajutorul rachetelor de apărare antiaeriană S-300 modificate. Consecințele bombardamentelor nu au fost încă raportate.

În plus, noaptea trecută, alarmele de raid aerian au sunat și la Kiev, unde autoritățile au avertizat că rușii lansează rachete balistice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău