Odesa se pregătește să-și deschidă plajele pentru sezonul de vară 2024

  • 31 Martie 14:07
Odesa se pregătește să-și deschidă plajele pentru sezonul de vară 2024

Pentru sezonul de vară 2024 se planifică deschiderea plajelor din Odesa. Înainte de aceasta, plajele trebuie verificate pentru siguranță. Precizările au fost făcute de șeful administrației militare regionale din Odesa Oleg Kiper, scrie rbc.ua.

„Îi spuneți „sezonul de plajă”, noi îl vedem puțin diferit. Este pentru sănătatea familiilor noastre, a familiilor soldaților noștri. Băieții care sunt pe zero și sunt în concediu, pot veni și își pot îmbunătăți sănătatea. Acesta este primul motiv”, a precizat Kiper cu referire la deschiderea plajelor din Odesa.

Anul trecut, la sfârșitul verii, șase plaje au fost deschide la Odesa. Potrivit lui Kiper, restricțiile la plajele publice au condus la formarea altor plaje în oraș. „Ele erau periculoase, așa că s-a decis amenajarea acelor plaje care să le ofere oamenilor posibilitatea de a beneficia de tratamente solare, după verificarea de către toate serviciile explozive și altele, și dacă există adăposturi în apropiere”, a adăugat Kiper.

Pentru a deschide plajele în 2024, a menționat Kiper, trebuie rezolvată această întrebare cu autoritățile orașului, conducerea militară și alte servicii. „Există un algoritm, înțelegem cum să-l facem. Sperăm că componenta de securitate din Odesa, în ultima vreme la Odesa este foarte tensionant cu aceasta, dar după posibilitate vom deschide”, a conchis el.

Forțele armate ucrainene au raportat că, în noaptea de 31 martie, trupele ruse au atacat Ucraina cu drone și rachete de diferite tipuri. Regiunea Odesa a fost atacată cu 8 drone. Potrivit forțelor armate ucrainene, toate au fost doborâte. Urmare a căderii resturilor dintr-o dronă doborâtă, în regiunea Odesa s-a produs un incendiu la o instalație energetică, scrie News Maker.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
26,24
Nori împrăștiați
Umiditate:65 %
Vint:4,63 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
25
Thu
21
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău