Octavian Țîcu îndeamnă autoritățile de la Chișinău să apeleze la cele de la București pentru setarea unui plan comun de depășire a pandemiei. „Fără intervenția statului român, noi nu vom ieși din această situație”

  • 13 Martie 2021 12:28
Octavian Țîcu îndeamnă autoritățile de la Chișinău să apeleze la cele de la București pentru setarea unui plan comun de depășire a pandemiei. „Fără intervenția statului român, noi nu vom ieși din această situație”

Deputatul Octavian Țîcu a declarat, ieri, de la tribuna Parlamentului de la Chișinău, că pandemia poate fi depășită doar cu ajutorul României.

Astfel, acesta a solicitat Parlamentul și Guvernul R. Moldova să facă un apel către instituțiile statului român privind setarea unui plan comun de depășire a pandemiei.

„Este clar că voi aici nu aveți capacități să salvați oamenii de la moarte și să le oferiți o șansă de supraviețuire pentru că vouă nu vă pasă. Până la urmă fără intervenția statului român, noi nu vom ieși din această situație, puteți adopta orice legi că oricum problema nu se va rezolva. Problema se va rezolva doar dacă noi, prin decizie de Parlament și de Guvern, handicapat așa cum este, să facem un apel către instituțiile statului român, către Guvernul și Parlamentul de la București cu privire la setarea unui plan comun de depășire a pandemiei. Toți au înțeles un lucru, vaccinarea este calea cea mai rapidă care ne poate absolvi de probleme și aici trebuie să ne concentrăm resursele ”, a subliniat Octavian Țîcu, potrivit infoprut.ro. 

Potrivit parlamentarului, oamenii nu au așteptat să le rezolve aleșii poporului problemele, astfel, zeci de mii de cetățeni moldoveni cu cetățenie română deja s-au vaccinat ori stau în rând pe platformele online din România pentru a o face.

„Oricum în direcția aceasta merg lucrurile. Facem un apel comun și instituim centre comune de vaccinare în zonele de frontieră – Iași, Galați, Ungheni. Acestea să fie controlate de instituțiile românești și europene, pentru că voi nu știți a gestiona. (…) Oricum vom ajunge să ne rugăm la statul român să ne dea excesul de vaccinuri și în cele din urmă din solidaritatea identitară nu o să ne lase să zdohnim, așa cum vreți voi”, a mai punct Octavian Țîcu de la tribuna Parlamentului de la Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:5,66 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău