Octavian Țîcu: De PDM depinde cum va acționa Igor Dodon. La ora actuală, nu văd componenta democrată ca parte a guvernării

  • 25 Aprilie 2020 13:46
Octavian Țîcu: De PDM depinde cum va acționa Igor Dodon. La ora actuală, nu văd componenta democrată ca parte a guvernării

Partidul Democrat (PDM), la ora actuală, este cel care îl va întări sau îl va slăbi pe Igor Dodon. De această opinie este liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, care a declarat, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, că votând alături de Partidul Socialiștilor (PSRM) democrații se compromit ca partid.

„Dacă PDM vrea într-atât de mult să se profileze ca partid de factură europeană și în interesul Republicii Moldova, trebuie să înțeleagă că de acțiunea PDM va depinde felul în care va acționa Igor Dodon. Marea responsabilitate a întăririi lui Igor Dodon aparține componentelor proeuropene ale guvernării. Atât PAS-ul, cât și PPDA l-au întărit. PDM, la ora actuală, este cel care îl va întări sau îl va slăbi pe Igor Dodon. La ora actuală eu nu văd componenta democrată ca parte a guvernării, îl văd pe Chicu și pe Dodon care călărește PDM și îl folosește în toate ipostazele care are nevoie”, a spus Octavian Țîcu, potrivit sursei citate.

„În toată această perioadă am preferat să riscăm câteodată și am făcut coaliție cu partidele de centru-dreapta, nu noi am distrus alianțele, partidele de dreapta, din păcate, au fost acelea care nu au rezistat la guvernare. Noi am luat o decizie ca să liniștim spiritele în Republica Moldova, ca să asigurăm această stabilitate și să contribuim la aceea ca PDM să mențină vectorul european, ideea europeană și multe lucruri care acum se fac, se restabilesc vor fi vizibile puțin mai târziu. Noi (n.r. PDM) am făcut multe lucruri bune pentru Moldova, nu sunt eu vinovat că PDM, cu excepția ultimilor doi ani de zile, nu a avut posibilitatea să ia decizii de unul singur, au fost puși mereu în situația să fim în coaliție”, i-a replicat președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

Octavian Țicu, liderul PUN, a opinat că intrând într-o coaliție cu PSRM, democrații se compromit prin susținerea proiectelor în Parlament alături de socialiști. Totodată, Octavian Țîcu a afirmat că o bună parte dintre democrați s-ar putea ulterior alătura grupului Pro-Moldova.

„Dnle Diacov sunteți un ataș la această guvernare care vă compromite, nu am văzut nicio inițiativă, un lucru în cadrul guvernării care să vă avantajeze ca partid politic, din contra o face prietenul vostru Candu pe care l-ați delegat în opoziție să arate imaginea PDM. Atunci când o să vă compromiteți definitiv Candu o să fie colacul de salvare, el o să vă atragă pe toți și Dvs. o să vă regăsiți la Pro-Moldova. V-ați copromis nu doar față de electorat și ca un partid care v-ați declarat pro-european, dar v-ați compromis din punct de vedere constituțional pentru că ați intrat în această schemă pe care Igor Dodon a întins-o”, a declarat Octavian Țîcu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău